Комисията за енергийно и водно регулиране реши да прекрати административното производство по заявлението на „Булгаргаз” за утвърждаване на нова цена на газа от септември 2020 г., по която общественият доставчик ще продава на крайните снабдители.

Припомняме, че първоначално „Булгаргаз“ поиска поскъпване на газа с над 15 на сто от 1 септември, а по-късно внесе предложение цената да се вдигне с 20 на сто.

Ще има ли промяна в цената на парното

Причината КЕВР да спре поскъпването на синьото гориво е получено вчера писмо от „Булгаргаз” с искане за прекратяване на административното производство, поради разпореждане на министъра на енергетиката за извършване на проверка на начина, по който дружеството е образувало цената на природния газ за септември.
 

istock
istock

„Булгаргаз” ЕАД поема ангажимента своевременно да уведоми КЕВР за резултатите от извършената проверка и ще входира заявление за утвърждаване на цена, по която общественият доставчик да продава природен газ, считано от 1.09.2020 г., съобщиха от КЕВР.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg