Водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа United Group продължава дългосрочните си инвестиции в инфраструктурата и дигиталното бъдеще на страните, в които оперира.

До 2027 г. повече от 2 милиарда евро ще бъдат инвестирани в дигиталната трансформация на Гърция, съобщи официално премиерът на страната Кириакос Мицотакис, цитиран от Ройтерс.

В четвъртък на среща с представители на United Group Мицотакис заяви, че обявените инвестиции са доказателство за огромното доверие в бъдещото развитие на Гърция, което демонстрират местните и международните инвеститори. Според гръцкия премиер 2022 г. ще бъде рекордна по размер на привлечените чуждестранни инвестиции в страната.

United Group
United Group

Като лидер в този инвестиционен цикъл, United Group представи план за периода до 2027 г., който включва цялостно подобрение на телекомуникационната инфраструктура, както и продължаване на успешното сътрудничество с държавните институции в Гърция.

„Вярвам, че отличната работа на министерството на електронното управление и наличните ресурси от Фонда за възстановяване и устойчивост подкрепят подобни инвестиции“, обобщи премиерът Мицотакис. Той отбеляза, че United Group има основополагаща роля за дигитализацията на публичните услуги, която е един от приоритетите на гръцкото правителство по пътя към дигиталната трансформация на икономиката и обществото.

United Group вече инвестира 1,5 милиарда евро в придобиването на компаниите Wind Hellas и Nova, които, благодарение на новата инвестиция, ще започнат изграждането на 10-гигабитова оптична мрежа, която ще обхване 4,5 милиона души и компании в 70% от гръцките региони. Освен непрекъснатото развитие на 5G мрежата, оптичната инфраструктура с дължина над 22 000 км ще посрещне нуждите на потребителите за по-висока скорост на интернет, а през следващите няколко месеца потребителите на Nova ще имат възможност да изпробват ултрабърз интернет със скорост до 1 Gbps с помощта на платформата EON, която неотдавна бе представена в Гърция.

United Group
United Group

„От първия ни ден в Гърция дадохме ясна индикация, че инвестициите ни не са еднократно вложение, защото United Group винаги е работила по създаването и поддържането на дългосрочни отношения. Днес обявяваме, че ще инвестираме още 2 милиарда евро през следващите 5 години, за да отговорим на нуждите от дигитални услуги от следващо поколение. Гърция е много важна страна за нашата компания и ще направим всичко възможно да предоставим първокласни продукти на частните и корпоративни потребители в нея“, каза главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг.

Президентът на инвестиционното дружество BC Partners и мажоритарният собственик на United Group Никос Статопулос каза, че успешният и дългосрочен бизнес на групата в Гърция е един от ключовите фактори за нейния икономически и социален просперитет, както и че обявената инвестиция от 2 милиарда евро значително ще подобри икономическата обстановка и социалното благоденствие в страната

United Group
United Group
.
Всички присъстващи на срещата с премиера Мицотакис се съгласиха, че United Group е най-сериозният играч в дигиталната трансформация на Гърция, чиито услуги и бизнес модел са базирани на бъдещи технологии, иновации и висококачественото потребителско преживяване, „което гръцкото общество очаква от десетилетия“.

United Group
United Group

Информация за United Group

Холандската компания United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Дружеството работи в осем държави и има близо 15 милиона потребители и над 15 500 служители. Годишните му приходи възлизат на близо 2,5 милиарда евро. United Group има най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържания от цял свят. Сериозните инвестиции в инфраструктура, съдържания и технологии гарантират отлично качество на продуктите и услугите, които United Group предоставя на клиентите. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Media е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании. Нова Броудкастинг Груп е част от Юнайтед Груп.

За повече информация посетете https://united.group

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg