"Коутинг" е най-старата семейна фирма в Германия. Историците доказаха, че предприятието е било основано още през 1502 година в град Зиген, в днешната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Отначало там е имало само малка ковачница, но и до днес централата на предприятието за галванизиране на метали се намира именно в този германски град.

Шевен материал "Уилиям Прим" - фирмата, основана през 1530 г. от Уилиям Прим, доскоро се смяташе за най-стария семеен бизнес в Германия. В началото предприятието е било специализирано за валцуване на стомана, но през 1903 г. се преориентира към производството на игли за шиене и метални копчета. За компанията работят 3300 души в цял свят. През 2018 г. печалбата на дружеството е възлизала на 382 милиона евро.

Стъклен амбалаж "Виганд" - стъкларското предприятие е създадено през 1570 г. Основната му дейност е съсредоточена върху производството на стъклени изделия, но през 1997 г. предприятието решава да започне и производството на пластмасови бутилки. С 1800 служители и годишен оборот от 486 милиона евро, днес "Виганд" е една от трите най-големи компании за производство на стъклен амбалаж в Германия.

Банката "Беренберг" Банковото дело в Германия води началото си от 16-ти век. Банката „Беренберг“, основана в Хамбург през 1590 г., е втората най-стара банка в света след италианската Монте дей Паски ди Сиена. През 2018 г. служителите на банката реализираха оборот от 4,7 милиарда евро от инвестиционно, корпоративно и частно банкиране.

Дестилерия "Шварце и Шлихте" За съществуването на една от най-старите дестилерии в Германия се споменава още през 1664 г. Компанията, чийто продукти днес носят марката "Шварце и Шлихте“, предлага широка гама от спиртни напитки, с които успешно се е наложила и на международния пазар. В предприятието работят 100 души, а оборотът , постигнат през 2018 година , възлиза на около 47 милиона евро.

"Мерк" - Основаната през 1668 г. в Дармщат аптека под името „Мерк“ е най-старата фармацевтична компания в света. Понякога тя се бърка с американската фирма Merck & Co., която до 1917 година е била част от германското предприятие. Днес за германската „Мерк“ работят близо 52 000 души по целия свят, а печалбата ѝ за 2018 г. възлиза на близо 15 милиарда евро.

Обувките "Лукас Майндъл" През 1683 г. Петер Мейндъл открива един от първите обувни цехове в Бавария. Следващите поколения успешно продължават дейността му, която днес е съсредоточена в изработката на туристически обувки и кожени изделия. В момента семейната компания разполага с 200 служители.

Хлебни изделия "Хари" Голямата верига за производство на хлебни изделия "Хари" води началото си от една малка пекарна в Хамбург, възникнала през 1688 г. От години компанията инвестира в модернизацията на бизнеса си и в момента разполага с 9 производствени цеха, в които работят 4375 души. Вкусните хлебчета на "Хари" днес се продават из цяла Германия.

Villeroy & Boch Фирмата за производство на керамика Villeroy & Boch е основана през 1748 г. в малко лотарингско село от Франсоа Бох. Компанията, която първоначално изработвала само порцеланови сервизи за хранене, впоследствие става една от водещите фирми за санитарен фаянс и керамични изделия. Днес за нея работят 7500 души по цял свят, а оборотът ѝ за миналата година е възлизал на 835 милиона евро.