Сертифицирано обучение по управление на недвижими имоти предлага българското представителство на Световната федерация по недвижими имоти /FIABCI/. Това съобщи днес в прeсклуба на БТА Ирена Перфанова  - член на УС на сдружението ФИАБЦИ - България.

Българското представителство на федерацията съвместно с Американския институт за управление на недвижими имоти /IREM Institute/в Чикаго, предлагат за първи път в България професионално обучение за мениджъри на недвижими имоти, посочи Перфанова. Обучението завършва с получаване на престижен американски сертификат за CPM специалисти. Целта е да се повиши нивото на обслужване в сферата на недвижимите имоти.        

У нас до момента мениджъри на недвижими имоти има в търговските центрове, ваканционните имоти, затворените жилищни комплекси и някои бизнес сгради. Те обаче нямат нужните сертификати и не са на достатъчно високо ниво, каза още Перфанова. 

Обучението е предназначено за фирми за управление на недвижими имоти, търговски банки, инвестиционни фондове, застрахователни компании, хотелски вериги, ваканционни селища и др., съобщават от сдружението. 

Курсът ще бъде в София и се състои от четири последователни етапа. Първата сесия започва в началото на юни тази година, последната завършва в края на януари 2012 г.  

Повече информация за курсовете може да бъде намерена на адреса на организацията в интернeт - www.fiabci.bg