Само 0,69 лева на месец е таксата за поддръжка на новата предплатена карта TBI V Pay. Тя е съвместен продукт на Visa Europe и TBI Credit и се появява за първи път не само на пазара у нас, но и в Европа.

Новата карта беше представена от изпълнителния директор на TBI Credit Валентин Гълъбов, от Красимира Райчева, мениджър за България във Visa Europe и Никълъс Анкот, който е вицепрезидент на Visa Europe.

Таксите за транзакциите са конкурентни с тези, които събират банките при теглене на пари с обикновена дебитна карта. Например тегленето от банкомат струва 0,96 лева, а от ПОС­ устройствата в магазините – 0,69 лева.

Желаещите могат да си поръчат TBI V Pay в офисите на TBI Credit или по интернет. Минималната сума

за активирането й е 20 лева,

а таванът на парите, които можете да съхранявате на нея е 5000 лева. Презареждането пък отново става в бизнес центровете на TBI Credit или с банков превод. Срокът на валидност на картата е 3 години.

Основното предимство на TBI V Pay е, че не е нужно да имате банкова сметка, за да я ползвате, обясни Никълъс Анкот. Другият плюс е, че всички транзакции са защитени едновременно чрез ПИН кода и чипа на картата. Освен това всяко теглене на пари се записва и така могат да се контролират разходите, направени с картата.

„Изключително удобна е за пазаруване на ПОС в търговски обекти, за плащания в интернет, както и за теглене на пари от банкомат, достатъчно защитена, за да не може да бъде „скимирана”, коментират експерти.

Според изпълнителния директор на TBI Credit Валентин Гълъбов в България все още има какво да се направи по отношение на сигурността на плащанията и използването на такава карта е добър вариант. „Проучвания показват, че над 50% от българите не притежават никаква банкова карта, а едва

30% получават заплатите си

на карта“, съобщи той. По думите му това е доказателство, че българите все още предпочитат да боравят в кеш, а има много по-сигурни начини да ползват парите си.

„Например, ако загубите картата си, който и да я намери, не може да се възползва от нея по никакъв начин“, коментира още Никълъс Анкот.

Освен това тя може лесно да бъде използвана навсякъде в Европа. Първоначално средствата се съхраняват в лева, но ако потребителите заминат в друга държава, TBI V Pay ги конвертира във валутата на съответната страна.