На официалната церемония на престижния финансов форум „Банки Инвестиции Пари“ банка ДСК бе отличена с престижния приз „Най-добра банка за 2010 г.“

На специалната гала вечеря, която уважиха висши представители на държавния, финансов, икономически и бизнес сектор общо бяха връчени 14 финансови отличия.

Като „Най-добро пенсионно осигурително дружество за 2010 г.“ беше отличена ПОК Доверие. За „Държава най-голям инвеститор в България за 2010 г.“ бяха определени САЩ. „Банка с най-ниско рискова политика за 2010 г.“ е Търговска банка, а „Най-бързо развиваща се банка за 2010 г“ – Корпоративна търговска банка. „Най-печеливша банка за 2010 г.“ е Банка ДСК, „Най-добре управлявана банка за 2010 г.“- Търговска банка.

Миналогодишните отличия „Най-добрите финансови продукти“ успяха да популяризират най-успешните финансови продукти и да стимулират разработването и лансирането на нови продукти с доказани ползи за клиента и с добра комуникация към избраната целева група.

Отличията тази година спечелиха: в категория „Депозитни продукти“, с продукт „Депозит Форекс“ – Обединена българска банка. В категория „Инвестиционни продукти“, с продукт „Спестовен план Pioneer“ – Уникредит Булбанк. В категория „Кредитни продукти“, с продукт „Ипотечен кредит с фиксирана лихва“ – „Емпорики банк България“. В категория „Иновативност и качество“, с продукт „Виртуална карта MASTERCARD “ – „Юробанк и Еф Джи България“. В категория „Електронни финансови продукти“, с продукт „Онлайн платформа за продажба на застраховки www.24ins.bg “ – „Брокер Инс“. В категория „Комбинирани финансови продукти“, с продукт „ДСК Възможност “ – „Групама животозастраховане и банка ДСК“.

За „Най-добър финансов продукт на 2011“, беше ипределена „Виртуална карта MASTERCARD“, издадена от„Юробанк и Еф Джи България“.

За определяне на наградите за „Финансова институция на годината“ бяха разработени обективни критерии на база на финансовите резултати на компаниите.

Членовете на журито са доказани авторитети във финансовия сектор и сред тях са имена като Асен Ягодин – изпълнителен директор на Пощенска банка, Кирил Ананиев – съветник на президента по финансовата политика, Гълъбин Гълъбов – изпълнителен директор на Емпорики Банк, Мария Видолова – изпълнителен директор на Тексим Банк, Стоян Мавродиев – председател на Комисията за финансов надзор, Петрозар Петков – генерален директор на ЗД „Бул Инс“, Камен Колчев – председател на СД на „Елана Холдинг“, и т.н.

Форумът „Банки Инвестиции Пари” е единственото по рода си събитие в България, на което могат да се разберат последните новости и тенденции в областта на финансовия сектор и икономиката. Организатори на международното финансово събитие са Фондация „Банки Инвестиции Пари“, Атлантическият Клуб в България и М3 Communications Group, Inc., с медийната подкрепа на DarikFinance.