Не само лихвата прави един кредит изгоден изгоден - важни са и други критерии, с които сме се съобразили, когато разработвахме ипотечния кредит „Дом-градина”. Това каза за Агенция „Фокус” Станимир Михайлов, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк АД.

Размерът на предоставяната сума е до 100 000 евро, което дава възможност за покупка на достатъчно голямо и качествено жилище в София и в различни региони на страната.

Заемната сума може да покрива до 80% от стойността на имота, което също е важно, особено за младите семейства, които обикновено не разполагат с достатъчно собствени спестявания.

Срокът на връщане на кредита е до 30 години, което дава възможност за по-ниски анюитетни вноски и е облекчение за семейните приходи, обясни той.
Не се изисква такса за „предсрочно погасяване”, с което банката дава възможност на клиентите си при желание и възможности да погасят предсрочно заема.

"Като отговорна институция, ТБ „Инвестбанк” АД се присъединява към общите усилия на всички, които са загрижени за бъдещето на планетата и мислят екологично. В подкрепа на т.нар „зелена кауза” сме предвидили в условията на продукта „Дом-градина” възможност Банката да подари озеленяване на жилищата, закупени с кредита. Така насърчаваме и подкрепяме стремежа на хората да живеят и да отглеждат децата си в по-приветлива и природосъобразна среда. Очакваме нашите клиенти и всички, които се интересуват от новия ни ипотечен кредит „Дом-градина” във всичките 130 клона и офиси на Инвестбанк в цялата страна; във всеки един от тях нашите експерти са на разположение за консултации относно най-добрите условия за всеки конкретен случай", каза Станимир Михайлов.