Всички пари, постъпили в КТБ, се описват от синдиците на фалираната банка. Това става ясно от седмичния доклад на Росен Ангелчев и Лазар Илиев.

В него е записано, че миналата седмица е предоставена информация на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за получени след поставянето на трезора под спецнадзора на БНБ банкови преводи.

Данните обаче засягат такива плащания, при които има неуточнен получател, недовършени или грешно наредени преводи.

Целта на тези дейности е да се опишат всички реално притежавани в момента от КТБ наличности, които да се впишат в масата по несъстоятелността.

Преди седмица фалираната банка започна да брои и прибира парите, събрани в клоновете ѝ в страната.

По закон, въпреки че бе поставена под спецнадзора на БНБ, а след това и обявена в несъстоятелност, банката продължава да събира пари от длъжници които имат право да внесат вноските по кредитите си и на каса.

Тези пари сега се събират и преброяват, за да могат да бъдат включени в масата на несъстоятелността на трезора и от тях след това да започне разплащането към кредиторите на КТБ.

В същото време в отчета на Ангелчев и Илиев е записано още, че от международната фирма "АликсПартнърс" са подхванали още 26 съмнителни кредита.

Междувременно в сайта на КТБ бе публикувано съобщение за втори опит за продажба на 15% от "Техномаркет България", която е сред големите кредитополучатели на трезора.

Те трябваше да бъдат продадени чрез търг с тайно наддаване при стартова цена малко над 6.3 млн. лева. До края на 12 август, когато трябваше да бъдат подадени офертите обаче, не беше постъпила нито една. Затова в петък синдиците са пуснали ново обявление, при което стартовата цена е намалена на 5 987 000 лева, а крайният срок за подаване на оферти е 17 часа на 31 август.