Първа инвестиционна банка започва предлагането на продукта „Супер кредит”, който е предназначен специално за микро, малки и средни предприятия, които имат нужда от допълнителни оборотни средства или планират инвестиции в производствени активи.

При ипотечно обезпечение на жилищни и търговски площи кредитът се предлага в максимален размер до 500 000 евро за срок до 120 месеца, като за първите 12 месеца „Супер кредит” може да бъде използван в режим на овърдрафт.

През този период обслужването на задължението става при по-ниска фиксирана лихва от 6,5%, като фирмите сами преценяват дали да погасяват главницата на кредита, или да внасят само лихвените си задължения.

„Супер кредит” предлага на кредитополучателите на ПИБ удобството да определят сами кога и каква част от задълженията си да погасяват през периода на овърдрафт. Освен това те имат възможността да използват отново погасената част от кредита. При преминаването от режим на овърдрафт към режим на кредит след първата година няма комисиона за предсрочно погасяване, като лихвата до падежа на кредита е от 8,59%.