Благотворителната организация „Ангели за България“ поема дългосрочна инициатива за обзавеждане на детски кътове в Педиатрични отделения в държавните болници на територията на България. Финансирането е от дарения от българите в чужбина, съобщават от организацията пред БТА.

Проектът има за цел закупуване на еднотипни мебели за детски кът и набиране на играчки – дарения, отговарящи на стандартите за деца под 3-годишна възраст с акцент върху безопасността и здравето на децата. Основното обзавеждане се състои от: масичка, столчета, килимчета, шкафове с кутии за съхранение на играчки, детска готварска печка и мебели за кукла, писта, палатка, стикери за стени и украса“, информират от „Ангели за България“. 

Какво е качеството на храната в болниците у нас

Благотворителната организация ще разчита на свои дарители, като кампания за тяхното събиране ще се провежда всеки месец. Всичко събрано за всяка болница ще бъде транспортирано до България. 

„Имаме за цел да изграждаме два детски къта месечно и това ще струва от 1000  до 1300 лева на месец за двете, в зависимост какви дарени играчки ще получим“, разясняват от „Ангели за България“. 

Благотворителната организация на българите в чужбина е създадена през 2020 г. във Великобритания от Стела Иванова. Целта е с малко, но многобройни дарения българи от цял свят да подпомагат нуждаещите се сънародници в България чрез различни каузи и инициативи. В момента „Ангели за България“ развиват и кампания "Мечта за £1", която цели да обедини колкото се може повече хора зад граница да отделят един паунд, което ще увеличи значително помощта за страната. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg