Властите в Истанбул забраниха регистрирането на чуждестранни граждани по местоживеене в редица райони на мегаполиса.

Това са районите Кючюкчекмедже, Башакшехир, Багджълар, Авджълар, Бахчелиевлер, Султангази, Есенлер и Зейтинбурну, посочи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу на пресконференция в окръжната Дирекция по миграция.

В тези райони преди това бе отменено приемането на чужденци със статут на закрила. Новото е, че изцяло се отменя регистрирането на чуждестранни граждани в тези райони по местоживеене. Тоест в тях няма да се допуска настаняване на повече чужденци. Като се добави, че преди това бе забранено регистрирането по местоживеене в районите Фатих и Есенюрт, вече в общо десет района на Истанбул няма да се допуска настаняване на чужденци, заяви министърът.

Турската инфлация се покачи

По думите му изключения ще се допускат за студенти, получили право да следват в учебно заведение намиращо в някой от тези райони.
Изключения ще се допускат за чужденци, които са купили жилища, както и в случаи от здравен характер.

Ердоган бута небостъргачи в Истанбул

Ясно и открито ще кажа, че мигрантите в страната не са 10 милиона, не са 15 милиона, нито са 20 милиона. Към момента броят на сирийските мигранти в страната е 3 милиона и 646 хиляди души. А броят на тези, които се намират под закрила, е малко над 321 хиляди души, каза турският вътрешен министър, като изтъкна, че в последно време упорито се спекулира по въпроса за броя на мигрантите в страната.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg