Дубай стартира програмата „Оттегляне в Дубай“, която позволява на богатите пенсионери да получат петгодишно разрешение за пребиваване.

Заявленията се обработват бързо, можете да се преместите в емирството със семейството си, пише сайтът prian.ru.
Критерии за подбор
 
За да стане участник в програмата, чужденецът трябва да навърши 55-годишна възраст и да получи статут на пенсионер в страната на пребиваване (може да бъде потвърдено с пенсионно удостоверение или копие от трудова книжка).

Освен това кандидатът трябва да отговаря на един от четирите критерия.
 
    Да получава 20 хиляди дирхама (5,5 хиляди долара) на месец.

    Депозит за три години в банка на ОАЕ в размер на 1 милион дирхама ($ 275 хиляди).

    Да притежавате недвижим имот (можете да имате няколко обекта), закупени без ипотека в размер на 2 милиона дирхама (550 хиляди долара).

   
Комбинация от варианти 2 и 3: инвестиции в недвижими имоти и банков депозит на обща сума от най-малко 2 милиона дирхама (550 000 долара). В този случай стойността на недвижимите имоти трябва да бъде най-малко 1 милион дирхама.
 
Съпругът и децата на издръжка на заявителя могат да се преместят с него в Дубай.
 

istock
istock

За да получите разрешение за пребиваване, ще трябва да се подложите и на медицински преглед. По този начин емирството поставя бариера за проникването на опасни инфекциозни заболявания като ХИВ и туберкулоза.

Колко е най-високата пенсия в Русия

Да предположим, че имате възможност да се преместите в Дубай, но остава въпросът дали е добре да живеете там и какво да правите в пенсия.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg