Удовлетворени от собствените си доходи са 34,7% от българите, а 59,7% ги оценяват като недостатъчни.

Относително малък е делът на анкетираните, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос – 5,6%.

Това показва проучване на „Барометър България“ на тема удовлетвореността на българите от икономическото състояние - на страната и тяхното лично - и електоралните им нагласи.

Преобладаващата част от респондентите оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи.

Barometer
barometer

Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция.

Доволни ли сте от икономическото развитие на България?

В първите седмици на новата година „Барометър България“ поиска оценката на анкетираните за икономическото развитие на страната.

Усилията на управляващите за финансова стабилност в страната явно не остават незабелязани, като 54,3% от респондентите са доволни от икономическия климат и възможности в България.

На противоположно мнение са 35,7%, според които икономическата ситуация в България е негативна, а 10% не могат да преценят.
 

Barometer
Barometer

Ако парламентарните избори бяха днес, коя политическа сила бихте подкрепили?

Електоралните нагласи на анкетираните не търпят значителни промени спрямо последното проучване на „Барометър България“ през декември. В парламента със сигурност попадат четири формации.

Преизчислените данни от заявилите, че ще гласуват показват, че водеща политическа сила остава ГЕРБ с 35,5% подкрепа, следвани на отчетлив интервал от БСП с 28,2%.

Третата позиция е оспорвана от ДПС и „Обединени патриоти“ с по 11% одобрение. Евентуалната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представеност, подкрепена от 3,6% от анкетираните, а Демократична България може да разчита на 3,2%.

Значителен и леко нарастващ в сравнение с месец е делът на негласуващите – 41,9%.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg