В Хърватия истински хит предизвика новината, че можете да си купите недвижим имот в живописния Леград срещу само една куна.  

Хървaтcкият Лeгрaд, кoйтo e рaзпoлoжeн нa грaницaтa c Унгaрия, прeдлaгa нa вcички жeлaeщи дa cи купят жилищa или зeмя нa cтoйнocт 1 хървaтcкa кунa, кoeтo ce рaвнявa нa 0.13 ЕUR.

По информация на Хърватската радио и телевизия, запитвания постъпват от цялата страна, както и от някои съседни държави, предаде БГНЕС.

Уточнява се, че това е една от мерките, предприети от общинските власти за задържане и привличане на млади семейства в техния район.

Кога ще стигнем хърватите по заплати

Условието е купувачите да са на възраст до 40 години и да останат да живеят в Леград през следващите 15 години.

В замяна на това общината субсидира закупуването на къщи в района ѝ от физически лица до максимум 35 000 куни или дава 25 000 куни за реновиране на вече построени такива съществуващи.


Освен къщи общинска собственост, в Леград могат да се закупят строителни обекти за 1 куна. Кметът на Леград с основание подчертава, че общината е с най-ниско ниво на безработица в окръга и на практика няма безработен човек там.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg