Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, Драган Шолак информира, че преговорите за придобиване на клуба са завършили неуспешно.

Това обяви той в свое официално становище до медиите. Шолак е основател и председател на Надзорния съвет на United Group и водещ инвеститор в Sport Republic.

"Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България. За съжаление не постигнахме успех", уточнява Шолак, относно развитието на преговорите.

Той отправи благодарността си към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg