Американската компания „Тесла” възнамерява да произвежда нови батерии за автомобилите си с електрически двигатели, те ще бъдат много по-мощни от съвременните аналози.

Това обяви ръководителят на Tesla Илон Мъск на презентация, излъчена на уебсайта на компанията. Според Мъск новите устройства значително ще увеличат разстоянието, което автомобилите могат да изминат без допълнително зареждане, съобщи ТАСС.

Богатството на Мъск надхвърли 100 милиарда долара

Предприемачът изрази загриженост, че „Тесла” все още не е създала "наистина достъпно превозно средство".

"Ще направим това в бъдеще", каза Мъск. "За да постигнем това, трябва да намалим цената на батериите", каза той.

istock
istock

Главният технически директор на „Тесла” Дрю Баглино, който също говори на презентацията, обясни, че „енергията на новите батерии е пет пъти повече, мощността им е шест пъти повече от тази на сегашните“.

Мъск създава застрахователна компания за своите Тесли

Мъск изрази увереност, че „след около три години“ компанията ще може да представи на пазара „атрактивен електрически автомобил за 25 000 долара“. Според него тези машини ще могат да се управляват от компютър, без участието на водача.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg