На презентация пред акционерите за резултатите на компанията "Тесла" през второто тримесечие Илон Мъск, наред с други неща, обяви подготовката за създаването на едноименна застрахователна компания, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

Според първоначалните планове, клонове на „Tesla Insurance“ трябва да се появят в няколко щата до края на годината.

"Ще създадем силна, голяма застрахователна компания", каза Мъск.

Мъск в топ 5 на най-богатите хора в света

Идеята е да се създаде компания, която ще използва информациите, събрани от автомобила, за да изгради профил на водача с цел оценяване на вероятността от злополуки и според това да изчислява месечните застрахователни премии.

Предложението на Мъск да застрахова превозните средства на „Тесла“ не е ново.

istock
istock

Собствениците на тези електромобили от години се оплакват, че застрахователните компании ги таксуват твърде високо поради скъпите ремонти.

„Tesla Insurance“ се появи в Калифорния през април 2019 г., тогава имаше опит за преминаване в национален мащаб, но сайтът, в който първите членове се регистрираха, се срина и не беше подновен.

Но Мъск е убеден, че компанията този път ще тръгне. Той призова застрахователните агенти да дойдат и да работят за „Тесла“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg