Турските оторизирани власти повишиха в четвъртък цените на електроенергията и на природния газ за домакинствата с около 20%, а за индустрията - с цели 50%, което се очаква да окаже допълнителен натиск върху инфлацията, която през юли достигна до близо 80 на сто, съобщава Ройтерс.

Енергийният регулатор на Турция - EPDK заяви, че е повишил цените на електроенергията за жилищата с 20% и за тази, използван в индустрията, с 50 на сто.

Все повече българи посещават Одрин

В същото време държавният енергиен вносител "Боташ" (Botas) заяви, че е повишил цената на природния газ за вътрешна употреба с 20,4%, като за малките до средномащабни индустриални клиенти повишението е с 47,6%, а за големите индустриални потребители -  с 50,8 на сто.

Цената на газа, използвана за производството на електроенергия, пък е повишена с 49,5%, посочиха още от "Боташ" - държавата петролна и газова компания.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg