35 българи ще работят като бармани, сервитьори и хостеси в първия хотел от веригата Армани - хотели и курорти - Армани Бурж Дубай, който е разположен в откритата вчера най-висока кула в света - Бурдж Дубай. Това съобщи за Дарик добричлийката Илина Митева – регионален мениджър на международната компания HRC International за подбор на кадри за туристическата индустрия. Компанията е партньор на Кулинарната академия в добричкия Международен колеж и е подбрала професионалисти за работа в хотела.

За престижното работно място са били одобрени общо 160 кандидати от България, Румъния, Русия и Украйна - държавите, за които отговаря българският офис на HRC International. Сред 35-та българи има и възпитаници на Международен колеж - Добрич.

Хотелът заема 37 етажа от Burj Dubai и ще предлага на своите бъдещи гости 160 луксозни стаи и апартаменти, над 2800 кв.м площ за конферентни зали и специални събития, както и нощен клуб Армани Приве, Армани СПА, Армани Долчи - магазин за шоколади и бонбони и Армани Галерия. За гостите на комплекса ще се грижи персонал от 700 души.

В България кастингът за работните позиции е направен през септември от оперативния мениджър на Армани - хотели и курорти Давиде Бертилачио. Любопитно е, че служителите в Армани Бурдж Дубай ще бъдат облечени с униформи по модели на големия дизайнер Джорджо Армани.

Хотелът ще бъде официално открит в края на януари. Професионалисти за работа в него са били избирани в общо 16 държави.