Номерът на колата да бъде изписван върху винетните стикери. Тази идея защити Божидар Йотов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, в предаването „Седмицата” на Дарик. „Тази година, ако не ти е написан номерът, няма да има глоби, те ще станат факт от 1 януари 2012 г., ако се приемат измененията в закона”, уточни той.

Йотов посочи още, че заради злоупотребите с винетки се губят около 30%. Според него най-много фискът страда от фалшивите винетки. „Поздравявам МВР за успешните акции”, заяви Йотов. Той каза, че общата сума на винетките за 2010 г. е 194 млн. „Броят на колите в България е много голям, но винетните стикери не се ползват от всички. 50% от колите в България имат винетки”, поясни председателят на АПИ.

Във връзка със заплатите в Пътната агенция, Йотов коментира, че заплатата на служител на АПИ в провинцията е около 500 лева, а около 800 лева е в централното управление в София. „Заплащането в агенцията трябва да бъде подобрено”, подчерта Йотов.

По отношение на магистралите, Йотов заяви, че магистрала „Люлин” ще е готова до 15 май 2011 г. „Ще се опитаме до 15 март да пътуваме в едната посока по магистралата Перник-София. Това са 20 км”, каза Йотов. В срок сме с магистрала „Тракия”. Строителството е разделено на 16 етапа с различна продължителност. Във всеки етап се извършват земни работи и е започнато монтиране на главните греди.

„Бяха подадени 12 оферти за магистрала „Марица”. Очакваме на 18 февруари да има огромен интерес за строителството. Очакваме сериозни оферти за ЛОТ 1. „Марица” сме я оставили за 2013 г. Все още правим коридор номер 9 на  „Марица”, заяви Йотов.

Магистрала „Струма” е доста сериозна магистрала. Тя е основен участък от международна ос, каза Йотов и добави, че това е най-натовареният участък, който се намира на територията на България.