Бианор подписа партньорско споразумение с финландската компания Комптел Корпорейшън (Comptel Corporation), съобщават от компанията.

Планираната продължителност на проекта е между 14 и 24 месеца. Партньорството започва с екип между 6 и 10 софтуерни инженери и се очаква да расте в бъдеще.

Комптел разработва и внедрява динамични OSS решения (системи за операционна поддръжка), които позволяват на доставчиците на телекомуникационни услуги да предоставят гъвкави услуги и ги таксуват ефективно. Компанията е внедрила свои решения при 280 клиента в 85 страни и има нетен приход от продажби за 2007 година в размер на 82.4 милиона евро.

Споразумението между двете компании беше подписано след сериозно маркетингово проучване от страна на Комптел и след конкуренция с няколко софтуерни фирми от региона.

Партньорството е част от стратегията на финландската компания за изграждане на регионален център за обслужване на клиенти и внедряване и поддръжка на нейните софтуерни решения. Екипът на Бианор първоначално ще обслужва клиентите на Комптел в България, Румъния, Албания и Гърция, а в последствие ще разшири дейността си.

В днешната сесия нямаше сделки с книжа на Бианор Холдинг АД.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!