Медийната група “България он еър” и американската телевизия “Блумбърг” обявиха, че са подписали "договор за доставка на съдържание".

Световният новинарски канал за бизнес и финансови новини “Блумбърг” става основен доставчик на бизнес и финансови новини и предавания за телевизия “България он еър”, която се разпространява по кабел, сателит и ефирно.

"За малко повече от една година екипът на “България он еър” спечели доверието на българския зрител. Вярваме, че сътрудничеството ни с екипа на телевизия “Блумбърг” ще вдигне още качеството на телевизионния ни продукт, ще постави пред нас още по-високи професионални критерии”, заявява в съобщение до медиите Виктория Миткова, управител на медийната група.

Телевизия “Блумбърг” ежедневно ще предоставя оригинални интервюта, новини и друга програма, която да се излъчва на български език.

Със студия в Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг телевизия “Блумбърг” разполага с 2400 медийни професионалисти в своите 146 бюра в 72 страни. Американската телевизия излъчва 24-часова икономическа програма с новини за компании, личности и идеи, движещи пазарите.

Журналистите на “България он еър” получват достъп до международните студии на “Блумбърг” , е посочено в съобщението.

Българската икономическа телевизия започна да излъчва програмата си на 9 септември 2011 г. Медийната група включва още бордовото списание в самолетите на националния въздушен превозвач "България Ер", национална радио верига, интернет сайтове и мобилни платформи./Mediapool