Проектът за петролопровода Бургас-Александруполис е икономически неизгоден и аз съм убеден, че никой няма да сложи подпис в негова подкрепа. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Благоевград, където връчи дипломите на абсолвенти от Колежа по туризъм и откри организирана от ГЕРБ детска спартакиада.

Много ясно сме казали, че все още няма международна екологична оценка, тъй като този проект попада в НАТУРА 2000. Разбира се, безспорен е и фактът, че нито една от трите страни не е заложила пари в бюджета си, нито пък прави нещо по въпроса, подчерта Борисов.

Ако отидем сега на магистрала Тракия, ще видим, че тя се строи, но ако отидем на Бургас-Александруполис - там няма нищо, само ливади и гори, аргументира се министър-председателят. Според него, важно е какво мислят българските граждани и потребителите.

Ако намерим финансиране и ясна схема за АЕЦ Белене, започваме я утре, но в момента имаме само един гьол, за който са похарчени 2 млрд. евро, каза Бойко Борисов.

Станишев по време на първата копка обяви, че българското участие в проекта ще струва 4 млрд. евро, но се оказа, че са необходими 13 милиарда. Откъде да вземем тези пари, от кое перо - от здравеопазването, образованието или от социално слабите, запита риторично Борисов.

Не съм хвърлил бомба с това, че съм казал истината на посланиците и на българите, отговори на журналистически въпрос премиерът.