Възможностите за инвестиции в България за производството на екологично чиста земеделска продукция, храни и води обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и представители на американски еврейски организации, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Страната ни е добро място за инвестиции със своите стабилни политическа и финансова системи и ниските си данъци. Усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската политика и постигане на растеж, заявил е премиерът по време на разговорите.

Той подчерта и традиционно добрите отношения между нашата страна и американските еврейски организации и доверието и взаимното сътрудничество между България и Държавата Израел, за които допринесоха срещите му с премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес. В наше лице вие имате надежден и прогнозируем партньор. Надявам се преговорите между държавата Израел и палестинската власт да се увенчаят с успех и отношенията в региона да се основават на мира и сътрудничеството, допълни министър-председателят.

В рамките на втория ден от едноседмичното си работно посещение в Ню Йорк Бойко Борисов се срещна и с българската общественост в града. На разговорите присъстваха министърът на външните работи Николай Младенов и посланикът на България в САЩ Елена Поптодорова.

Днес България е зона на стабилност. Поздравявам Ви за усилията и волята за демократизирането на Вашата страна и на региона, заяви председателят на 65-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации Джоузеф Дайс по време на срещата си с премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят разговаря с Дайс в Ню Йорк в рамките на едноседмичното си работно посещение за участие в срещата на високо равнище по Целите на хилядолетието за развитие и общия дебат на 65-та редовна сесия на Общото събрание на ООН. Премиерът Бойко Борисов и Джоузеф Дайс обсъдиха успехите на българското правителство в борбата с корупцията и организираната престъпност.

Бойко Борисов и Джоузеф Дайс обсъдиха и последиците от световната финансова криза и отражението й върху нашата страна. Министър-председателят увери своя домакин, че усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската икономика и постигане на устойчив растеж.