Според премиера Бойко Борисов предсрочните избори са само в устата на политическите му опоненти и не почиват на реалността. Имаме да строим магистрали допълни министър-председателят. Борисов направи инспекция на строителните дейности на автомагистрала "Тракия" при пътен възел Нова Загора.

Според министър-председателя, докато не приключи строителството на всички големи пътни инфраструктурни обекти като магистралите „Тракия" и „Струма", управляващите няма да се явят на избори. А след като пътищата бъдат построени, едва ли щял да се намери българин, който да гласува за друга партия, освен за ГЕРБ, заяви Бойко Борисов.

Министър-председателят каза, че не са се сбъднали предсказанията, че Европейската комисия няма да възстанови средствата на България за инфраструктура. Те са преведени в средата на миналия месец.

Премиерът заедно с министъра на финансите Симеон Дянков и регионалния министър Лиляна Павлова инспектира строителните дейности на автомагистрала „Тракия" при пътен възел Нова Загора, който е част от лот 3 на аутобана. Съоръжението е изградено по схемата "полудетелина", позволявайки безконфликтно пресичане на движението по автомагистралата и пътя Нова Загора – Раднево и създава възможност за по-свободното вливане и отливане на трафика в посока Оризово – Бургас.

Борисов посочи, че строителството на магистралата се извършва качествено и в срок. Очаква се третият лот на аутобана да бъде завършен в края на юни.