Министър-председателят Бойко Борисов заяви в Раковски, че е против искането на превозвачите да отпадне забраната за движение на ТИР-ове по първокласните пътища между 15 и 18 часа всеки петък и неделя през лятото. По думите му, в европейските страни няма подобни забрани, но те са си направили магистрали, а ние нямаме нито една цяла магистрала. Ограниченията са с цел запазване на живота на хората по време на засиления трафик към морето, подчерта Бойко Борисов. През 2012 година ще пуснем магистрала Тракия и така ограниченията за ТИР-овете ще отпаднат, обеща той.

Ние нямаме нито една цяла магистрала и затова налагаме тази забрана, за да можем да запазим живота на хората, които пътуват към курортите на България. В България никога не можеш да угодиш на всички. За мен по-важно е да запазим живота на хората, които в петък се изнасят към морето. Ще изчакат няколко часа, за да пътуват хората по-нормално. В средата на 2012-а ще им направим магистралата, коментира премиерът.

Премиерът бе в Раковски, за да даде старт на ремонтните дейности на пътната отсечка Секирово - Шишманци. Тя е с дължина 1.5 км. и е на стойност 1 145 000 лева. Парите са от държавния бюджет и вече са преведени на изпълнителите. Целият участък е 10 км и ще струва 5 милиона лева.