БСП ще сезира прокуратурата заради изнасянето на класифицирана информация от финансовия министър Симеон Дянков. По време на парламентарен контрол в края на октомври Дянков съобщи, че е разсекретено допълнително споразумение, сключено между бившия финансов министър Пламен Орешарски и управителя на БНБ Иван Искров. Тогава стана ясно, че споразумението позволява допълнително 1 млрд. лева по тяхно усмотрение да се депозира в търговски банки от фискалния резерв.

На запитване на левицата Дянков е заявил, че към момента документът е в прокуратурата и е обект на анализ. Главният прокурор Борис Велчев обаче е отговорил, че не разполага с такова споразумение. Ето какво още коментира по темата Антон Кутев от БСП:

Според нас, разбира се не искаме и не искаме ние да издаваме присъди, присъдите трябва да ги издаде съответният съд, но това, в което обвиняваме и което смятаме, че финансовият министър е нарушил законите се наказва с от една до пет години затвор. Дали това ще бъде решението на съда и дали министър-председателят ще си свърши работата така съвестно, както досега, предстои да видим. Аз много се надявам, че няма двоен аршин в държавата и че към едни министър-председатели бивши, и други, настоящи вицепремиери няма различен подход по отношение на законите.