Водещите индекси на Wall Street завършиха на различни територии, след като няколко пъти промениха посоката си. Вчера бяха публикувани данни за безработицата, която е нараснала до 9.4% през май, най-високото й ниво от повече от 25 г.

Индексът Dow Jones приключи седмицата с ръст от 0.15% до 8 763 пункта. На другия полюс останаха S&P 500, които се понижи с 0.25% до 940 пункта и технологичният Nasdaq, при който спадът е с минималните 0.03% до 1 849 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола се понижи, след като вчера за кратко проби нивото от $ 70 за барел. В крайна сметка лекият американски петрол приключи седмицата на ниво от $ 68.44 за барел, а сортът брент се котира за $ 67.81 за барел. Спадът на цената на черното злато се дължи основно на поскъпването на долара, което доведе до спад на цените на суровините.

На валутните пазари еврото падна спрямо долара и двойката затвори на ниво от $ 1.3962 за € 1. За поскъпването на долара основна роля изиграха спекулациите, че Фед може още през тази година да преосмисли досегашната си политика на понижаване на лихвените нива и да вземе мерки за ограничаване на инфлацията.