Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов промени в ръководствата на "Български пощи" ЕАД и на "Пристанище Бургас" ЕАД, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Пламен Павлов е избран за изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД, а другият нов член на Управителния съвет е Цветана Костадинова. Никола Шерлетов, който и до сега е бил

част от ръководството, е избран за председател на Съвета на директорите на дружеството.

Новоназначените членове в Управителния съвет са хора от структурата на "Български пощи", които познават проблемите на дружеството и спецификата на работата в него, посочват от министерството.

Пламен Павлов е служител на "Български пощи" от 2010 г. Отговарял е за преструктуриране на дружеството и връзка с териториалните поделения.

Цветана Костадинова работи в "Български пощи" от 2011 г. като директор на дирекция "Финанси и икономика". Преди това е заемала различни позиции в частни компании, като е отговаряла за финансово-счетоводната им дейност.

Промени има и в ръководството на "Пристанище Бургас" ЕАД. За изпълнителен директор е избран Николай Тишев, а председател на съвета на директорите ще бъде Аргир Бояджиев. Другият член на Управителния съвет е Александър Калчев.

Новият изпълнителен директор на Пристанище Бургас Николай Тишев има дългогодишен опит във водния транспорт, спедицията и корабното агентиране.

Аргир Бояджиев е заемал поста изпълнителен директор в "Пристанище Бургас" ЕАД, както и председател на съвета на директорите на дружеството.