Икономическите данни от САЩ днес са изобилни. След изявлението на председателя на федералния резерв Бен Берненке, че намесата с нови количествени улеснения стои в дневния ред на Фед, инвеститорите гледат на слабите данни като на потвърждение за по-голямо изливане на пари. В случая данните от най-голямата икономика в света са смесени.

Продажбите на дребно в САЩ през септември насратват с 0.6%, след като през август ръстът беше 0.7%. Продажбите на автомобили се забавят до 0.4% прираст, при 1% прираст през предходния месец. Анализът на данните сочи, че американските потребители купуват повече стоки през интернет. Интресът е към автомобили, електроника, домакинска техника и др.

Според друг внимателно следен доклад, потребителските цени в САЩ на месечна база нарастват с 0.1%, а на годишна база с 1.1% през септември, което потвърждава опасенията на Бернанке за ниската инфлация и опасността от дефлация. Т.нар. същински цени, при които се изключват волатилните насъщни продукти, през септември са без изменение на месечна база и с 0.8% ръст на годишна база.

Сериозен ръст отбелязва индексът на промишлеността, изготвян от Федералния резерв на Ню Йорк, който нараства до 15.7 пункта за ноември, след като през октомври по изчисленията на статистиците е 4.1 пункта. По-малко са били респондентите в т.нар. Empire State Index, които очакват ситуацията да се влоши, а като цяло поръчките са били на по-високо равнище.

По-късно днес ще бъдат обнародвани данните за държавния бюджет през септември, за бизнес запасите през август и за прогнозното потребителско доверие на университета в Мичиган.