Конкурс за "Служител на годината" открива следващия понеделник Националната агенция за приходите (НАП). За седма поредна година данъчните ще избират най-добрите измежду себе си. В надпреварата ще бъдат отличени по един служител от главните отдели на администрацията - "Контрол", "Обслужване" , "Събиране" и "Обжалване". За приз ще се състезават и служителите от Централното управление. Отличен ще бъде и един данъчен за принос в развитието на администрацията.

Служителят на годината ще се избира на базата на постиженията му в работата, чрез специални критерии, някои от които са брой обработени декларации, стойност на ефективно запорирано имущество, брой издадени ревизионни актове с размер над 10 000 лв., брой спечелени дела за 2010 г. и др.

Част от гласуването ще става и онлайн, чрез вътрешния портал на агенцията - НАПнет. Сред победителите в конкурса през годините са двама от настоящите зам.-изпълнителни директори на НАП - Стоян Марков и Бойко Атанасов.

"Конкурсът е един от начините да покажем на колегите, че уважаваме техния неуморен труд", каза по повод на инициативата изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. "По мое мнение работата на служителите в НАП е изключително напрегната и отговорна и подобно признание трябва да бъде давано не само от висшия мениджмънт на агенцията, но и от обществото като цяло", допълни Стефанов.

Победителите от конкурса ще бъдат обявени на 16 ноември, денят на Св. Матей, в който приходната администрация празнува своя професионален празник.