Пет години от създаването си отбелязва финансовият сайт от групата на Дарик - DarikFinance.bg. От първата публикация 6 ноември 2007 година до сега сайтът проследи пика на капиталовия пазар, бума при недвижимите имоти, краха на ипотечните банки в САЩ и последвалата глобалната финансова криза, дълговите проблеми на Европа. DarikFinance.bg не спря да се развива и да предлага нови възможности на читателите си чрез интерактивните бази с данни и с привляклата огромен интерес игра Улица на парите.

В първия борсов обзор на сайта SOFIX e над 1 870 пункта, а оборотът от сесията на Българска фондова борса е 15.5 млн. лв. Акция на Оловно цинков комплекс АД струва струва 113 лв., а на Холдинг пътища АД -  40 хил. лв. за лот. Пазарът леко е слязъл от пика си, достигнат след еуфорията от първичното публично предлагане на Трейс груп холд. Подадените заявки за предложените 200 хил. акции са 1 480 пъти повече от емисията, което е абсолютен рекод за капиталовия ни пазар.

В първото си интервю за DarikFinance.bg тогавашният шеф на борсата Виктор Папазов коментира корекцията на индексите на БФБ, като казва, че няма причина за срив на пазара. Наблюдаваните спадове са били "малко предизвикана паника". "Това, че може би акциите на няколко дружества са надценени, не означава, че целият пазар е надценен. Лично аз не приемам приказките за балон и за мен това говорене е безотговорно."

На 19 декември DarikFinance.bg съобщава новината, че пенсионните дружества на Алианц изтеглят дялове от договорните фондове, в които са инвестирали. Пазарът е разтърпсен от оттеглянето на инвеститора, което предизвиква разпродажби на борсата.

През следващите няколко месеца инвеститорите запазват вяра, че фондовата борса ще се възстанови, но вниманието им от нея бива все по-често отклонявано от тревожните новини, идващи отвъд океана. Там, банките, специализирани в ипотечно кредитиране, започват да отчитат големи загуби и да затварят врати. През септември фалира най-голямата инвестиционна банка в света Lehman Brothers, която към този момент държи CDS-и за 800 млрд. долара и след фалита й оставя без работа 25 хил. служители. САЩ отказват да спасят банката и нейния колапс води до вълна от загуби в целия свят.

Междувременно в България се говори как страната ни няма да бъде засегната от кризата в щатите. Пръв публично признание, че негативният ефект не може да ни подмине, прави управителят на БНБ Иван Искров, който казва че "в България се наблюдава осезаемо индиректно отражение на глобалната финансова криза".

Средата на 2008 година е времето, в което България преживява своя ипотечен бум. Само за април и май са отпуснати 538 млн. кредити за жилища. Цени от над хиляда евро за квадратен метър в София са масово срещано явление.

На 5 ноември 2008 годна САЩ избира първия чернокож президент Барак Обама. Обама спечели втори мандат в Белия дом и това също бе едно от събитията, които DarikFinance.bg следи отблизо за читателите си.

През 2009 година политическата партия ГЕРБ спечели изборите и стана първа сила в парламента. Първите стъпки на Борисов като премиер бяха да се спрат преговорите по големите инвестиционни проекти и моментално захващане с магистралите.

На 23 юли 2009 година на политическата сцена се появи един от най-коментираните в сайта персонажи - Симеон Дянков. Той бе назначен за министър на финансите и първата задача, която бившият експерт от Световната банка си постави, бе да свие разходите на държавата с 1.5 - 2 млрд. лв.

Само няколко месеца по-късно Дянков определи бюджета 2010 като малка постна пица и ядоса учените от БАН на "феодални старчета".

През януари 2009 година SOFIX е около 300 пункта. Това не спира DarikFinance.bg да гледа към фондовата борса и увлича над хиляда участника в образователната игра Улица на парите. В няколко поредни сезона тя успява да покаже, че борсата е място, на което могат да се правят печалби и че в предизвикателството може да участва всеки, дори и да не е учил финанси.

През следващите години се случват редица събития, които периодично разтърсват пазарите и приковават вниманието на инвеститори и читатели.

През октомври 2010 година Мостстрой иска да бъде обявен в несъстоятелност от съда. Това наняса пореден съсипващ удар върху капиталовия пазар.

Следва кризата в Гърция, техническия фалит на южната ни съседка и спасителните операции на Европа и Международния валутен фонд, които продължават и в момента.

Докато всичко това се случва в секцията "Новини", DarikFinance.bg работи върху функционалността и дизайна си. Създава се секцията Моят портфейл, в който потребителите могат да следят движенито на инвестициите си. Публичните дружества получават възможност да публикуват финансовите си отчети директно на сайта. Създадена е блогова платформа, в която всеки безплатно може да създаде профил и да споделя авторските си анализи.

Заради всичко това DarikFinance.bg нe остава незабелязан и започва да получава награди. През 2008 година сайтът взема голямата награда в категория "бизнес" на медийния фестивал в Албена.

Сайтът бе награден за електронна медия с най-голям принос в правдивото и професионално отразяване на капиталовия пазар през 2009 година от БФБ, а през юни 2011 е удостоен с награда от Българската уеб асоциация в категорията „Бизнес, икономика и финанси“.

Към настоящия момент DarikFinance.bg e сред петте най-четени финансови сайта в България, а броят на потребителите му расте постоянно. Само за изминалия месец броят на визитите е скочил с над 25%.