Deutsche Boerse, компанията оператор на Франкфуртската борса, тази седмица тържествено ще открие новата си централа в предградие на Франкфурт, предаде ДПА, цитирана от БТА. Прехвърлянето на офисите на компанията, в които 2000-те служители на Deutsche Boersе вече се пренесоха, извън града причини недоволство във Франкфурт, който е финансовата столица на Германия.

Самата Deutsche Boersе една от 30-те водещи компании в страната благодарение на таксите, които събира при трансакциите. Преди три години борсовият оператор съобщи, че ще се премести в предградието Ешборн, тъй като общината там налага на бизнеса по-ниски данъци от Франкфурт, което би трябвало да спестява на компанията 60 милиона евро годишно.

Deutsche Boersе изрази увереност, че ще използва по-добре средствата, спестени от данъци, като инвестира в глобалната конкуренция, за да привлече умели брокери.

Борсата, която тази година отбеляза 425-годишен юбилей, наема новата си 21-етажна централа в Ешборн, която има площ от 53 000 кв. метра и е на 7 км от центъра на града. Церемонията ще се проведе в четвъртък, 4 ноември, допълва ДПА.