Директор на банков клон в Пловдив е единият от задържаните при операция „Вносителите". През него са минавали паричните потоци от стоката. 9 от задържаните 11 души остават в ареста, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гавраилов.

 

Сред задържаните е и Димитър Медаров от Пазарджик, собственик на фирма „Дичи", една от най-големите фирми в района за търговия със захар и захарни изделия, потвърдиха за Дарик от полицията.

 

На тях са им повдигнати обвинения за организирана престъпна група, за данъчни престъпления и пране на пари, съобщи директорът на пловдивската пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

 

На директора на банковия клон към момента не са повдигнати обвинения.Става въпрос за банков клон на ОББ, съобщи за Дарик отлично информиран източник. Тарторът на групата е от Пловдив-Х.Манукян.

 

В резултат от престъпната дейност на групата държавният бюджет е ощетен с около 7,5 милиона лева само за последните четири месеца. Преди това, по друга схема, групата е ощетила бюджета за 18,6 милиона лева, или общо щетите са за над 26 млн. лева.