Заместник-директорът на Агенция „Митници” Красимир Николов напуска системата на митниците считано от 30 август. Николов е освободен със заповед на министъра на финансите Симеон Дянков по взаимно съгласие. Красимир Николов работи в митниците от 1989 г. От юни 2008 г е заместник-директор на агенцията.

„През август миналата година поканих господин Николов да остане в Агенцията, тъй като ни предстояха тежки реформи и ни бе нужна неговата експертна помощ”, коментира директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов. „За това време със съвместни усилия свършихме много - успяхме да проведем реформата и до голяма степен да извършим необходимите законодателни промени. Решението на господин Николов да премине на друга работа е плод на желанието му за по-добра лична реализация”, добави той.

На този етап няма определен нов заместник-директор.

Междувременно се извършва и рокада в регионалната дирекция на Агенция "Митници" в Русе.

Със заповед на Ваньо Танов директорът на „Митническо разузнаване и разследване” Веселин Георгиев е назначен за заместник-началник на Митница Русе, считано от 1 септември. Господин Георгиев е дългогодишен служител на Митница Русе и бе поканен в екипа на Ваньо Танов преди година да подпомогне възстановяването на структурата „Митническо разследване и разузнаване”, както и да изгради Център за проследяване на акцизните стоки. Веселин Георгиев изрази желание да се върне при семейството си в Русе.

Във връзка с промени в Устройствения правилник на Министерството на финансите и на Агенция „Митници”, в резултат на които инспекторатът на агенцията премина към МФ досегашният началник на Инспектората Спас Шопов е освободен от заеманата длъжност.