Без съществени движения останаха валутните пазари и след европейската сесия. Данните за второто тримесечие на Bank of America, според които, печалбата на втората по големина американска банка се е понижила по-малко от очакваното, също не активизираха търговията.

Все пак „зелените пари” отчитат повишение към японската йена до 107 ¥ за $ 1. Спрямо единната европейска валута щатският долар се разменя за 1.5828 $ за € 1.

Сутринта трендът за „зелените пари” бе негативен, заради очакваните данни за спад на жилищния пазар в Америка, както и за понижаване на поръчките на стоки с дълготрайна употреба. Данните ще излязат по-късно през седмицата, и ако се окажат негативни може да окажат възпиращо действие за евентуалното повишаване на лихвата в Съединените щати от страна на Федералния резерв, коментират анализатори.

 

Фондовите пазари в САЩ и Европа се оцветиха в зелено.

 

Малко преди края на работния ден в Европа на почти всички борси се е установил оптимизъм. FTSE 100 INDEX в Лондон бележи ръст от 0.57% до 5 407 пункта, а DAX INDEX във Франкфурт се повишава с 1.17% до 6 457 пункта.

 

Данните за Bank of America повишиха цените на акциите в началото на търговията в Съединените щати. Това е четвърти пореден ден с ръст на индикаторите, най-дългия период с положителен тренд от месец май, отбелязва Bloomberg.

NASDAQ COMPOSITE прибавя 0.48% до 2 293 пункта следван от индустриалния DOW JONES INDUS, който е нагоре с 0.41% до 11 543 пункта. Широкият S&P 500 се движи с „по-скромно” повишение от 0.37% до 1 265 пункта.