4-годишната управленска програма на кабинета трябва да бъде готова до края на месеца. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. От партията ще настояват представител на Синята коалиция да оглави поне една от двете комисии, създадени за проверка на кабинета „Станишев" и за проверка на изборите.

Според ДСБ управленската програма на кабинета „Борисов" трябва да бъде готова преди обсъжданията на бюджета за следващата година. Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че новите управляващи са се плъзнали по повърхността на проблемите, а не се концентрират в същността. Всеки може да види, че коли са боядисани в розов цвят, коментира Костов. Той бе категоричен, че ДСБ подкрепя разкритията, които ГЕРБ прави, но това не отменя изработването на програмата. От тъмносинята партия са задали въпроси на премиера за изготвянето на доклад за състоянието на националната сигурност, както и за дискусия за завзетите от Симеон Сакскобургготски земеделски земи и гори.

ДСБ настоява и за доклад в сферата на здравеопазването. Тъмносините искат представител на Синята коалиция да оглави една от парламентарните комисии - за управлението на кабинета „Станишев".

Заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова заяви, че комисията, която се занимава с изборите, трябва да предложи изцяло ново изборно законодателство.