Банка ДСК представи ново приложение за крайните клиенти с Windows устройства. Приложението ДСК Смарт (dsksmart) за Windows 8 е част от платформата ДСК Директ за електронното банкиране и осигурява възможности за мобилното банкиране чрез смартустройства.

 

ДСК Смарт предоставя индивидуална банкова информация и потребителите имат достъп до разплащателните си сметки, депозити и кредити. Те могат да виждат детайли като постъпления и направени преводи, лесно да извършват преводи между своите сметки, дори и в различни валути, както и да платят своите задължения за ток, вода и др. Клиентите могат да извършват плащания към над 100 комунални доставчика в страната.

 

В приложението е достъпна и публична информация, като разположение на банкомати, клонова мрежа, валутни курсове.

 

То може да бъде изтеглено безплатно от магазина на Windows (Windows Store) и да бъде инсталирано на всеки компютър, таблет или смарттелефон с Windows 8 и Windows 8.1.

 

По време на представянето на продукта от Microsoft прогнозираха, че много от компаниите в България ще преминат от Windows XP на Windows 8.1 защото на 8 април 2014 г. се преустановява поддръжката на по-старата версия на операционната система.