Германският енергиен гигант E.On отчете € 2.441 млрд. нетна печалба за първото тримесечие на годината (при € 2.445 млрд. година по-рано). Приходите от дейността от януари до март са в размер на € 27.8 млрд .

Резултатите са в унисон с очакванията, като негативно влияние върху тях са оказали по-слабите продажби на природен газ. Ефект е оказало и затварянето на два атомни реактора ( от общо 7 затворени в страната) заради аварията в АЕЦ Фукушима. E.On са пресметнали, че спирането им ще доведе до загуби от € 250 млн.

Компанията ще ревизира прогнозата си за финансовите резултати през годината, като това се налага от продажбата на бизнес в областта на електроразпределението във Великобритания. Това би повлияло с около € 500 млн. до € 10.7 млрд. нетна печалба за 2011 година.

От мениджмънта на компанията коментират, че кризата е оказала влияние върху резултатите от дейността на дружеството. Спадът в икономиката се отрази и на продажбите на електроенергия, а най-засегнат е бил газовият сектор.

Базираното в Дюселдорф, Германия дружество има бизнес и в България, като в напреднала фаза е опитът за продажба на дялове в неговите дъщерни дружества Е. ОН България Продажби АД и Е. ОН България Мрежи АД.

Държавата разпродава дялове от по 33% в капитала им, като процедурата за избор на инвестиционен посредник, който да подготви предлагането,  е задвижена.