Естонската компания за недвижими имоти Арко Вара (Arco Vara) ще инвестира € 30 млн. в проекти в България. Това съобщава електронното издание rus.delfi.ee.

Проектът за инвестиции в България е най-големият в историята на естонската компания до сега, става ясно още от публикацията. До тук Арко Вара е имал неуспех в опитите си да се разрасне в Украйна и Румъния. В България обаче фирмата е успяла да постигне известен успех.

През 2010 година естонците са приключили строителството на жилищна сграда с апартаменти и офиси в София. В момента се изгражда и трета постройка в един от жилищните квартали на българската столица, допълва изданието.

Според сайта на Арко Вара, компанията е основана през 1992 година в Естония и към момента е сред крупните дружества, опериращи в сферата на недвижимите имоти в прибалтийския регион. Представителства на фирмата има в 17 града в Естония, Латвия, Украйна и България.

Най-големият проект на дружеството е на столичния булевард "Мадрид", където е изграден обектът BLVD Residence. Той представлява многофункционална сграда с две подземни и 10 надземни нива. Подземните включват 164 паркоместа, гаражи, складови помещения. Партерното ниво се състои от магазини и щоурум, а на нива 2 и 3 са разположени офиси. На по-високите етажи са разположени 95 жилищни апартамента.