Въпреки че редица експерти прогнозират излизане от прословутата икономическа криза, строителният бранш е един от последните сектори, които ще се отърсят от загубите. Най-рано през пролетта на тази година се вижда светлината в тунела, която за щастие няма да е влакът, идващ насреща. Тази прогноза очерта за Дарик изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Иван Бойков.

По думите му обаче лъчът на финансовата сигурност ще огрее първо пътностроителните фирми. В жилищното строителство се наблюдава пренасищане на пазара.

За строителния бранш изходът от икономическата криза се крие в успешното прилагане на проекти по Оперативните програми на Европейския съюз. Това в условията на свит пазар на търсене и предлагане отпушва кранчето, така в родната икономика има шанс да се влеят свежи пари – посочи изпълнителният директор на Камарата на строителите.

Според инж. Иван Бойков съживяване на пазара в строителния сектор ще има през пролетта. Но нищо повече: по всяка вероятност 2011 година ще ни направи свидетели на стабилизиране на активността в строителството и свързаните индустрии на нивата от преди няколко години.

Повече по темата в звуковия файл!