France Telecom планира инвестиция от 30 до 50 млн. евро в сайта за споделяне на видео Dailymotion, съобщава агенция Ройтерс като цитира изпълнителния директор на дружеството Стефан Ришар.

 

Той казва, че "вратата вече е затворена за Yahoo Ins", която планираше да купи 75% дял в Dailymotion. Сделката можеше да доведе до $ 300 млн. пазарна капитализация на сайта, което да го превърне в най-скъпия видео сайт в Европа.

 

Според неназован източник, причина за това сделката с Яху да не се осъществи, е че френските власти се притесняват да не изгубят контрол върху един от най-големите успехи в областта на интернет. Правителството е най-големият акционер във Франс телеком и държи 27% от капитала.

 

След провала на преговорите с Yahoo, Франс телеком ще търси нов партньор, с чиято помощ да развие Dailymotion и извън пределите на Европа. Планът, който изпълнителния директор на компанията разкрива, предвижда две основни стъпки, които да бъдат предприети.

 

Първата е да се осигури инвестиция за сайта, за да може той да продължи да е лидер в своята област и да не изостава от конкуренцията в интернет, особено спрямо Youtube. Следващата стъпка ще бъде партньорство с компания, която да допринесе се увеличаване на посетителите в Dailymotion.