Парламентът гласува като извънредна първа точка от дневния ред новите членове на Комисията за финансов надзор - Димана Ранкова, Борислав Богоев, Ангел Джалъзов и Антония Павлова.

Ранкова ще ръководи управление "Надзор на инвестиционната дейност". Тя заемаше вече този пост периода 12 март 2003 г. - 21 май 2009 г.

Джалъзов ще води управление "Осигурителен надзор", а Богоев - "Застрахователен надзор". Богоев е бил директор на дирекция "Инвестиционни посредници и пазари на ценни книжа" в
КФН.

Антония Гинева ще подпомага политиката на комисията по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица.

Мандатът на Ранкова е пет години, на Джалъзов е четири години, а на Богоев и Гинева е три години.

На 16 юни т. г. парламентът избра за председател на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, който дотогава беше депутат от ГЕРБ. 

Кандидатурите са били внесени късно снощи в деловодството на парламента от председателя на комисията Стоян Мавродиев.

След като депутатите одобриха кандидатурите, новите попълнения в комисията положиха клетва.

Във финансовия надзор вече са работили Ранкова и Богоев. Ангел Джалъзов е бивш изпълнителен директор на КД Инвестмънтс. Антония Павлова е юрист, с професионален опит извън България.

Новото ръководство на надзора се одобри с доста голямо закъснение спрямо законовите срокове. Новият закон бе публикуван в Държавен вестник на 8 юни, а заместник-председателите на комисията трябва да бъдат избрани до 14 дни след това.

Кандидатури за членове на КФН преди ден са били внесени в деловодството на Народното събрание от председателя и след това изтеглени от самия Мавродиев заради несъгласия в ГЕРБ за някои от тях, твърдят запознати.