Агенция „Пътна инфраструктура” е направила проверка на място на Лот 4 от АМ „Струма” и е установено, че на автомагистралата не се работи. Това оповести министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова, цитирана от Агенция Фокус”.

Министър Ангелкова уточни, че по време на проверката на обекта не е имало машини и работници.

Веднага е изискана спешна среща с директора на изпълнителя на проекта.

„Тя ще се състои следващата седмица, за да представят ревизирана строителна програма и ако нямаме уверение, че програмата е реалистична и че те ще мобилизират всички ресурси на място, договорът ще бъде прекратен. Към момента работим в проучване и идентификация на възможностите за прекратяване по три договора – един пътен и два железопътни. Управляващият орган ще извършва проверки на място два пъти в месеца и ако е необходимо, ще се осъществяват инцидентни проверки”, посочи Ангелкова.

Пред „Сега“ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, инж. Лазар Лазаров коментира, че през последните 2 седмици е имало две срещи с ръководството на гръцката компания „Актор“, която е изпълнител на проекта.

Цялото трасе е изградено на ниво насипи, а по договор обектът трябва да е готов до 15 октомври тази година.

Преди година от „Актор“ са гарантирали, че трасето до отбивката за Петрич ще е готово за 3 месеца, а дори тази отсечка от АМ „Струма“ все още не е построена.