Спиране на приватизацията на „Булгартабак” и оставката на изпълнителния директор на Агенцията за притаватизация Емил Караниколов поискаха около 500 протестиращи служители на тютюневия холдинг.

Караниколов покани представители на синдикатите, за да обсъдят параметрите на сделката за продажба на близо 80 % от компанията на БТ „Инвест”, но протестиращите отказаха. Те се страхуват, че БТ „Инвест” няма да бъде реалният собственик на тютюневата компания, а и дори да бъде, той няма никакъв опит в производството. Освен това протестиращите смятат, че цената от 100,1 млн. евро е „жълти стотинки” за работеща компания и се страхуват, че ще изгубят работата си.

Чуйте атмосферата от протеста и последователно думите на синдикалиста Юлий Манойлев от КТ „Подкрепа”, на Емил Караниколов, който слезе при протестиращите и на Валентин Никифоров от КНСБ.

Пред журналисти Караниколов заяви, че дори и БТ „Инвест” да смени собственика си, приватизационните ангажименти към Булгартабак ще останат. На въпрос дали той и Надзорният съвет на агенцията ще си подадат оставката, Караниколов отговори: „Това зависи от Министерски съвет”.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!