Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че най-силното реформаторско правителство беше на Иван Костов (1997-2001 г.), като то е поело и негативите на реформите. Най-труден беше диалогът с правителството на Жан Виденов, уточни синдикалният лидер пред БНТ.

С това правителство водим тежки преговори, но има добри резултати. Ако не се променят доходите, инвестициите, обаче, това не води доникъде. Това ще бъде вододелът дали ще имаме добър диалог с това правителство следващата година, заяви Димитров, цитиран от БГНЕС. Ние искаме да се обърнем към проблемите на хората, особено на тези, които не са на трудов договор, а работят надомно – те също трябва да бъдат защитени, добави президентът на КНСБ.

В чисто икономически план ни предстоят сериозни дебати с правителството как ще гарантираме растежа на икономиката. Явно е, че само с износа, колкото и да се хвалим, че се е увеличил, това не може да се получи. Не може като барон Мюнхаузен да се хванем за косата и да се изтеглим. Затова трябва да се стимулира вътрешното потребление. А то без увеличение на доходите не става. Така че споровете няма да са само за по-висока минимална заплата, смята още Пламен Димитров.