Повечето модели искат да вярвате че ядат каквото си искат. Обичайната фраза е "аз хапвам хамбургер и пържени картофки!". С нея те протестират срещу обвиненията, че не водят нормален живот. И целят да ви внушат, че едва ли не стават от леглото сутрин с външния вид от първите страници на списанията.

Но хора от индустрията разкриват пред The Telegraph, че това не вярно и как наистина го прави супер моделът Адриана Лима.

 

Какво трябва да направи Лима, за да е готова за модното шоу на Виктория Сикрет, гледано от 8 милиона зрители всяка година?

 

Подготовката за ревю на такова ниво прилича повече на серия от тренировки за триатлон.


На подиума най-високо платените модели в света дефилират само по бельо, което общо струва около 10 милиона долара.

 

Какво значи да бъдеш ангел на Виктория Сикрет? Лима, която е на 30 години, работи всеки ден с личен треньор от август. Последните три седмици преди шоуто, тя тренира два пъти на ден. Тренировките включват скачане на въже, бокс и вдигане на тежести.

 

Освен това диетолог измерва периодично мускулната маса на тяло й, както и нивата на мазнините и нивата на задържане на вода.

 

Той предписва на Лима протеинови шейкове, витамини и добавки, като манекенката трябва да пие по 4.5 литра вода на ден.

 

Девет дни преди шоуто тя ще пие само протеинови шейкове - "без захранване". Два дни преди шоуто тя започва да пие нормално количество вода. А 12 часа преди шоуто тя спира да поема течности и храна.