Слуховете за връзка между мен и Химимпорт са чиста манипулация, тъй като опитите да ми се въздейства по определен начин са били неуспешни. Това заяви във варненския ефир на Дарик кметът Кирил Йорданов и поясни, че крупният бизнес на холдинга, с чието име го свързват слуховете, не зависи от общината, а от държавата. В същото време има проекти за града, които могат да бъдат изпълнени само от голям инвеститор, каза Йорданов и като примери посочи „Алея Първа” и бъдещия стадион „Варна”. Строителството на спортното съоръжение ще започне следващата година и ще струва 140 млн. лева, а общината не може да си позволи да финансира самостоятелно подобен проект, каза градоначалникът.

Кметът беше категоричен, че не е жертва нито на икономически, нито на политически натиск.

Работил съм успешно и с правителството на Иван Костов, и с това на Симеон Сакскобурготски, и с кабинета на Станишев. По всичко личи, че ще работим добре и с правителството на Бойко Борисов, заяви Кирил Йорданов в студиото на Дарик.

Всеки, който е влизал в кабинета ми с намерение да ми оказва натиск, е имал възможност да се убеди, че това е невъзможно!, категоричен е варненският кмет.

 

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!