Офшорни компании, зад които стои един от собствениците на “Първа инвестиционна банка“ Цеко Минев, са изкупили пътния бизнес на Васил Божков, според Mediapool.

„Господин Божков и фирмите, в които той е мажоритарен акционер нямат абсолютно никакво участие в „ПСТ холдинг“. Причината за това е продажбата на дяловете на г-н Божков и компаниите му на нов собственик”, се казва в официалното изявление на “Нове холдинг”, изпратено до медиите.

“Нямам нищо общо с тази сделка. Аз съм един обикновен акционер в ПИБ, който веднъж годишно участва в общото събрание на банката”, отрече информацията Цеко Минев.

Сделката е станала в края на март, като за нейното финансиране е използван заем от 40 млн. лв.отпуснатои от ПИБ на “ПСТ Холдинг”. Парите не са дадени на компанията, а на новите собственици, съобщава Mediapool.

Справка в търговския регистър показва, че вписването на новите собственици все още не е факт. За сметка на това обаче със задна дата е напуснал целият директорски борд с изключение на Иван Иванов, който все още представлява дружеството.

Вписването за излизането им от борда на директорите на четирима души, свързани с Васил Божков е станало в периода 22 март – 16 април 2013 г., като в същото време подадените от тях декларации носят дати от 10 август до 17 септември 2012 г., показват качените документи в Търговския регистър.