Да се създаде временна анкетна комисия от седем общински съветници, която да прегледа имотното състояние на председателя на СОС Андрей Иванов. Това предложиха на заседанието на съвета днес от групата на БСП, по повод твърденията на РЗС за несъответствие между имотното състояние и доходите на Иванов. След дълги дебати съветниците стигнаха до решение не сформират такава комисия.

Идеята беше анкетната комисия в рамките на месец да изясни фактите и обстоятелствата по изнесените твърдения, а за този срок от един месец председателят на общинския съвет да се оттегли от поста си и да посочи свой заместник от съветниците. По време на дебатите, Андрей Иванов заяви готовността си да оповести публично резултатите от проверката, която сам изиска от НАП и парламентарната комисия за конфликт на интереси, по повод изнесените твърдения. Искането за това постъпи от общинските съветници.

Владимир Кисьов от СДС заяви, че чрез това предложение БСП започва своята предизборна кампания, като по думите му това са стари методи на "другарски и народен" съд, които не носят полза на народа. Валя Чилова от ГЕРБ определи искането на БСП като пошъл и тъп политически ПР. Малина Едрева пък заяви, че отказва да се рови в личния живот на който и да е било общински съветник, преди да е бил в съвета. Чуха се и твърдения, че Яне Янев в лъжец.